top of page

Ve kazanan Dilek Uyar


Fotografçı Dilek Uyar bir kez daha uluslararası alanda göğsümüzü kabarttı. Uyar, 2018 yılından beri her yıl düzenlenen ve bugüne dek düzenlenen 3 yarışmada 7000'den fazla fotografın değerlendirildiği Rise International Photography Awards 2020'den Belgesel ve Evcil Hayvan kategorilerinden ödülle döndü.


National Geographic yarışmasından birincilikle dönen, American Photography 2020'de finale kalan ilk Türk olan Dilek Uyar, tanık olunan sahnenin doğru temsilini gösteren fotografların davet edildiği belgesel kategorisinde, pandemi sürecinde çekmiş olduğu fotografla, Yılın Belgesel Fotografçı'sı ödülüne layık görüldü. Ödülün, çizgileri, dramatik tonlaması, tekrarı olmaması ve tarihin yazılması adına belge olması sebebi ile verildiği açıklandı. Gerçek olaylar veya sahneleri yakalayan fotografların değerlendirmeye katılabildiği yarışmada Dilek uyar almış olduğu bu ödülün yanında yine belgesel kategorisinde bir de bronze ödül kazandı. Fotograflarında bolca dokunduğu hayatları, yaşamın içinden alıp ölümsüzleştirdiği anları görmeye alıştığımız sanatçı pandemi sürecinde çektiği fotograflarla, evlerimize kapanarak, sosyal medya üzerinden anlamaya çalıştığımız bu sıkıntılı sürecin gerçeklerini bizlere en gerçek haliyle aktarmayı başarmıştı.


Aynı zamanda National Geographic fotografçılarından biri de olan Duyarın son ödülü ise Evcil Hayvan ve Hayvan kategorisinden geldi. Ana odak noktasında hayvanların yer aldığı fotografların arasından yapılan seçimde Uyar'ın fotografı gümüş ödülle onurlandırıldı.


Dilek Uyar'ın diğer fotograflarını Instagram hesabı üzerinden görebilirsiniz.

15 görüntüleme0 yorum

Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page