top of page

The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone...


Hollywood'dan gelecek haberler arasından en merakla beklediğimiz The Godfather: Part III'ün yeniden kurgulanmış versiyonundan ilk tanıtım filmi paylaşıldı.


Francis Ford Coppola'nın "bana kalsa çekmezdim" dediği ama yapımcıların gişe sevdasıyla çekilen serinin üçüncü filminde ünlü yönetmen tam olarak istediklerini beyaz perdeye yansıtamadığını çeşitli röportajlarında belirtmişti. Romanın yazarı Mario Puzo ile yapımcıları filmin adının The Death of Michael Corleone olması konusunda bile ikna edemeyen yönetmen Paramount Pictures'a filmle ilgili bir çok konuda teslim olmuştu. Müzikler, atılması ya da eklenmesi gereken yerlerde yönetmene sıkça karışan yapımcılar Coppola'nın isteksizce oturduğu yönetmen koltuğunda da özgür bırakmamışlardı. Bir söyleşisinde "Neden çektin?" sorusuna "ben çekmesem başkasını bulurlardı" diyen Coppola sonunda hayal ettiği filmi çekme şansını elde etti.


Filmin gösterime girmesinin ardından 30. yıl geçti ve bir anma niteliğinde de olan yeni yapımda Coppola devam niteliğinde olmasını istemediği ve yeni bir başlangıçla son yarattığı filmine de kavuşmuş oldu.


Yönetmen bu yeni kurguda sahneleri ve müzikleri yeniden düzenlemiş. Serinin ilk iki filmine göre beklenileni verememiş olan Part III'ün bu yeni kurgusu, bakalım, Coppola ve Mario Puzo'nun zihnindeki filmi bizlere verebilecek mi?


The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone için ilk paylaşım hemen aşağıda....


Commentaires


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page