top of page

Saype İstanbul'da


Geçtiğimiz aylarda İsviçre'nin Leysin bölgesinde Covid-19'a bir göndermeyle farandol şeklinde gerçekleştirdiği Beyond Crisis adlı çalışmaya imza atan ve "land art"ın öncü isimlerinden biri olan Saype Boğaziçi Chronicles'ın konuğu oldu.


Tekfen Holding işbirliğinde düzenlenen bir dizi etkinliğe katılacak olan sanatçı üniversitenin güney kampüsünde yer alan Üstün Ergüder Meydanı'nı da su, kömür ve kireçtaşından oluşan 100% doğada çözülebilen boyasıyla boyadı. Tamamen biyolojik, doğal pigmentlerden yapılan biyobozunur boyalarla doğaya zarar vermeden resimlerini yapan sanatçı birlikte yaşam temalı çalışmalarından biri olan Beyond Walls projesinin bir ayağını da İstanbul'da gerçekleştirmiş oldu. Mesajını iletmek için çözünebilir boyalarını ve çimleri seçen sanatçı daha önce Geneva, Berlin, Torino, Andorra, Paris, Ouagadougou ve Yamoussoukro arazilerini Beyond Walls tuvali olarak kullanmıştı.


Birbirlerini sıkıca kavramış iki kolu resmeden çalışma dünyanın en büyük insan zincirini sembolize ediyor. Eserlerinin ömrü tamamen doğa şartlarına bağlı olan Saype Beyond Walls ile yardımlaşma, birlik olmak, nezaket gibi kavramları sorguluyor. İnsanlığın, tarihten ders almayıp, duvarları tekrar örmeye başladığı çağımızda birlikte yaşam çağrısı olan Beyond Walls Saype'nin duvardan çektiği bir tuğla da diyebiliriz.


22 görüntüleme0 yorum

Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page