top of page

Recouture'den bir ilk


2000'li yılların başından beri tasarımcı ve zanaatkarlar tarafından özelleştirilen "sneaker"lar oldukça fazla talep edilir oldu. Shoe Surgeon olarak tanınan Dominic Chambrone, Mark Ong, Sam Van Ijzendoorn ve Sean Wotherspoon gibi isimlerin yanı sıra Kith, Staple ve Petersonstoop gibi tasarım stüdyolarının öncülüğünü yaptığı bu akım sayesinde kullanıcılar markaların alışılagelmiş ürünlerine mahkum olmadıklarının da farkına vardılar. Büyük markaların ayakkabılarını yorumlayan bu isimler zaman içinde kendi ayakkabılarını da üretir oldular.


Bu sıradanlığı kırmayı başaran en önemli isimlerde biri de Recouture'ün kurucusu Shun Hirose oldu. Bu satırlarda sıkça kendisine yer verdiğimiz tasarımcı hemen hemen her yeni ayakkabısıyla bizi eritmeyi başaran isimlerden biri oldu. New Balance 670 yorumu, Louis Vuitton koleksiyonlarında görmeye alıştığımız, "taurillon" derisi ve kimono kemer kumaşlarını bir araya getirmiş olduğu botu ve Japonlara özgü "tochigi" derisi kullanarak hibrid estetik anlayışını en güzel yansıttığı ürünlerden biri olan "sneaker"ı aklımızdan çıkmayan Hirose'nin son ürünü de unutulmazlar arasındaki yerini aldı.


Vibram Flex köpek balığı taban üzerine hafif ve dayanıklı malzeme ile inşa edilen ayakkabı 50 yıldır orduda kullanılan eğitim ayakkabılarından ilham almış. Kolay kullanım için fermuarlı yapı tercih edilen modelde klasik görünümden kopmamak adına bağcık delikleri ve deri bağcıklar da zenginlik katan bir detay olarak bırakılmış.


Re Project JTZ adı verilen model tamamiyle Recoture tarafından tasarlanmış ve üretilmiş ilk ürün olma özelliği de taşıyor.


Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page