top of page

Recouture

Güncelleme tarihi: 23 Eyl 2019


2000'li yılların başından beri spor ayakkabıları özelleştirme oldukça talep edilir oldu. Aslında raftaki ürüne mahkum değildik. Keçeli bir kalem ya da maket bıçağıyla kimsede olmayan bir ayakkabımız olabiliyordu. Mark Ong ve Dominic Chambrone gibi isimler bu akıma öncülük ettiler. Ayakkabı üzerine yapmış oldukları çizimler ve lüks materyallerin kullanımıyla eşsiz ayakkabılar ortaya çıkardılar. Her ne kadar kapitalizmin girdabından çıkamayıp populizmin bir parçası olsalar da markaların cesaret edemediği birçok tasarımı raflarla buluşturdular.


Bu isimlerden bir diğeri olan Shun Hirose ise aslında, 19 yaşında Tokyo'da küçük bir atölyede ayakkabıcılığa başlayan bir tamirci. Zaman içinde müşterileri ayakkabılarda değişiklikler talep eder olmuşlar. Kendi tasarım anlayışını da değiştirdiği ayakkabılara yansıttıkça küçük atölyesindeki işler kendi büyük markası Recouture'ü yaratmış.


Ong ve Chambrone'a göre daha sade bir dile sahip olan Hirose hibrid estetik anlayışını "ayakkabıları büyük ölçüde değiştirerek, onları eşşizleştirip yeni bir hayatla birleştirmek olarak" tanımlıyor. Özellikle tabanlar konusunda saplantılı olduğunu ve ürünlerinde özellikle "tochigi" derisi kullanmaya özen gösterdiğini belirten zanaatkarın yeni bir hayatla buluşturduğu ürünleri, Recouture'ün sayfasından takip edebilirsiniz.

24 görüntüleme0 yorum

Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page