top of page

O gün sonunda geldi Harry


25 yıl önce, 52 yaşında bizlere veda etmişti. Harry Nilsson. Arkasında nasıl bir müzikal miras bıraktıysa, kendinden sonra gelen her neslin yolu, özellikle film ve dizi müziklerinde, Nilsson'ın müziğiyle bir şekilde kesişti.


Goodfellas, Reservoir Dogs, Midnight Cowboy ve son olarak da Netflix serisi Russian Doll... Harry Nilsson karşımıza çıkmaya devam ediyor. Üstelik, Spotify açıklamasına göre, dizi sonrası, Nilsson'a olan ilgi %2000 artmış.


Bu artışla ilgili midir bilinmez ama sanatçının 1988 sonrası üzerinde çalıştığı şarkılardan oluşan bir albümün duyurusu da yapıldı. 11 şarkılık yeni albümde Yoko Ono ve Jimmy Web de iki şarkıda yer alıyor. Losst and Founnd adlı albüm 22 Kasım'da Omnivore Recordings'den çıkıyor. U.C.L.A ve albüme de ismini veren Lost and Found adlı iki şarkının şimdiden yayınlanan albümün yapımcısı Mark Hudson olmuş. Aranjör Van Dyke Pars, davulcu Jim Keltner, Nilsson'ın oğlu Kiefo'nun da albümde payı olduğunu belirtelim.


Yapımcı Mark Hudson albüm kartonetinde Harry Nilsson'a da şöyle seslenmiş;

"Son görüşmemizden beri 25 yıldan fazla zaman geçti. ve sana bilgelik, mizah, tutku, hikayeler ve hepsinden önemlisi ... müziğini ne kadar özlediğimi söyleyemem… Her neyse, sonunda Üzerinde çalıştığımız kayıtları tamamladım… Notlarını aldığım tüm fikirleri bu projeye koydum… Bu albümü yapmak benim için gerçek bir rüyaydı. Sana bir gün bitirip oradan çıkacağımıza söz verdim ve o gün sonunda geldi!




7 görüntüleme0 yorum

Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page