top of page

Nike "swoosh"un 50. yılını Blazer Mid ile kutluyor


1971 yılında Portland State University öğrencisi Carolyn Davidson tarafından çizilen ve zaman içerisinde dünyanın en değerli logolarından biri olan Nike'ın Swoosh'un 50. yılı yeni bir Blazer Mid ile kutlanıyor.


Davidson'ın kağıt mendiller üzerine çizdikten sonra kesip spor ayakkabıları üzerinde denediği eskizlerinin sonucu ortaya çıkan ve iki kavisli çizgiden oluşan logo onomatopoetic (fonetik olarak taklit eden, taklit ettiğini andıran veya öneren bir kelime oluşturma) bir süreç sonunda "swoosh" kelimesiyle tanımlandı. Tanrıça Nike'ın kanatlarından esinlenilen, zaferi ve hareketi simgeleyen "swoosh" 50 yıl boyunca markanın logosu olmaktan öteye geçerek markanın oluşturduğu yaşam tarzını da omuzlayan bir simge oldu ve Nike sadeliği, düzeni ve netliği ile zamansız bir tasarım olan "swoosh"un 50. yılını Blazer Mid yorumu ile taçlandırdı.


"İlk kez 18 Haziran 1971'de kullanıldı" yazısıyla logo tarihine vurgu yapılan model kauçuk dış taban üzerine inşa edilmiş. Beyaz deri üzerine Süet geçişlerle zenginleştirilen Blazer Mid hem malzeme hem de renk geçişlerinde "swoosh"un karakterindeki netlik ve sadelik yansıtılmış. Tasarım bağcıklara takılan taşlı bir altın tokayla sonlandırılmış.


Comentarios


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page