top of page

Ludo'dan Btc Flowers vs. Elon


Nature(Netflix)Morte adlı çalışmasında "devrim televizyonda olmayacak" diyen ve Parisien Ketchup adlı çalışması ile de doğup büyüdüğü şehrin takımı Paris Saint German'i yeren graffiti sanatçısı Ludo'nun hedefinde bu sefer Elon Musk var.


Doğa içerisindeki kırılganlığını görmezden gelmenin ötesinde inkar eden insanoğlunun bu gezegen üzerindeki saltanatının tehlikeli ve geçici bir yanılsama olduğunu çalışmalarında sıklıkla vurgulayan Ludo "Btc Flower Vs. Elon" adını verdiği eserini Elon Musk'a yazdığı uzun bir mektup eşliğinde yayınladı.


Bir çok elektronik cihazın çalışması için gereken Lityum-iyon pillerin gereksinim duyduğu kobalt mineralinin %60'ının çıkarıldığı Kongo Cumhuriyeti'ndeki madenlerde zamanını oyunla geçirmesi gereken 40.000 civarında çocuğun çalıştığını söyleyen Ludo telefonunun ve arabasının şarjının doluluğu en büyük dertlerinden biri olan bizlerin bu gerçeği hatırlaması ve unutmaması için çabalıyor.


Uluslararası Af Örgütü'nün raporlarına göre yerin metrelerce altında, oldukça zor şartlarda, günde en az 12 saat çalışmak zorunda kalan çocuk işçilerin hayatlarını tehlikeye atarak "medeniyet denilen tek dişi kalmış canavarı" beslemelerini sorgulayan Ludo Elon Musk üzerinden bir sömürü suçlaması yöneltiyor.




Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page