top of page

Londra'da Birleşik Krallık bayrağıyla dolaşan bir Fransız


Elektrikli araçlarla birlikte hayatımızda daha fazla yer alacağı aşikar olan şehir araçları pazarına adeta bir gövde gösterisi yaparak giren Fransız Citroën İngilizlerden bile daha Brit görünümlü minik elektriklisini tanıttı.


AMI adlı bu ufaklık ilk olarak şehir içi ulaşıma yönelik olarak 2020'de yollara çıkmıştı. Kimi ülkelerde motorsikletli yaşama bir alternatif olarak sunulan ve B sınıfı ehliyet gerektirmeden kullanımına izin verilen AMI Avrupalı bazı ülkelerde 14 yaşından itibaren kullanılabiliyor. Afacan görünümüyle kanımızı ısıtan AMI, bu yeni versiyonuyla, BMW grubuna geçmesinin ardından her geçen gün daha da büyüyen Mini Cooper'dan bile daha Brit bir havada adaya ayak basıyor.


Üç saatte şarj olabilen 5.5 kWh kapasiteye sahip iyon pilleriyle 70 km menzile sahip olan küçük afacan 50 km azami hıza ulaşabiliyor. İki kişilik olarak tasarlanan AMI Londra'nın sıfır emisyon bölgeleri için iyi bir alternatif gibi dursa da sağdan direksiyonlu versiyonunun olması bir dezavantaj olarak görülüyor.


İşin en ilginç tarafı ise Birleşik Krallık bayrağına boyanan AMI'nin Londra sokaklarında elinde kocaman bir krallık bayrağıyla dolaşan Fransız olması diyebiliriz.




Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page