top of page

Lil Zey, Sansar Salvo ve Allame'den yeni yeni...


Son yıllarda rüzgarı arkasına alan Türk rap müziği son hız üretmeye devam ediyor. Her geçen gün gerek solo gerekse de işbirlikleriyle yeni şarkı ve albümler çıkaran müzisyenler köprü altlarında başlayıp, müziklerinden ödün vermeden, bolca mücadele sonucu ellerine geçen bu fırsatı da kolay kolay bırakacak gibi gözükmüyorlar.


Dopdolu geçen 2020'nin sonuna yaklaştığımız şu günlerde ise albümler ve tekliler de arka arkaya gelmeye devam ediyor. Ceza'nın Melih Kibar anısına düzenlenen albümde yer alacak Yeni Mesaj adlı parçası geçtiğimiz haftalarda yayınlanmıştı.


Hemen ardından Eskisi Gibi ve Heveslenmem ile rap sahnesindeki iddiasını ortaya koyan Lil Zey'in yeni teklisi geldi. Tekli diyoruz aslında ama parçanın iki farklı versiyonu olduğunu da belirtelim. Zor I ve Zor II adında yayınlanan parçadan bir de video paylaşıldı. Klibi Osman Özel tarafından Şanlıurfa'da çekilen Zor'u Muerta Beatz, Eeibeats, Özcan Sayın ve Simülasyon'un ortak altyapısı eşliğinde dinliyoruz.


Lil Zey'i ise Türkçe rapte "diss atma" denince akla gelen ilk isim Allame takip etti. Allame Huzur adını verdiği albümünü Çürük Elma parçasına çektiği video eşliğinde yayınladı. Aga B, Tepki ve Hasip Aksu ile düetler de içeren albüm Batarya Company etiketiyle çıktı. Sözleri, "miks"i, "mastering"i ve "beat"leri Allame tarafından tek tabanca yapılan Çürük Elma'nın videosu ise Grain Yapım imzası taşıyor.


Haftanın son haberi ise Sansar Salvo'dan geldi. Seremoni Efendisi ve 24. Şarjör gibi albümlere imza atmış Sans'ın son parçası Neşternino ve Rise birlikteliğinden doğan Bir Bir oldu. Sözler üzerine kurgulanan videosuyla birlikte dijital ortamlarda yerini alan parçanın aranjesi Kupa-A, müzikleri KadoxBeatz klibi ise Drunklions tarafından üretilmiş.



Comentarios


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page