top of page

Leon Keer'den Safe House


Bu senenin güzel ve üzerinde durulması gereken murallarından biri de anamorfik sokak sanatının önde gelen isimlerinden biri olan Leon Keer'in "Safe House" adlı çalışmasıydı.


Eserlerinde "zamanımızın hastalıklı ruhuyla" izleyici yüzleştirme misyonunu üstlenen Keer sokağa ve sokak sakinlerine ait olarak gördüğü duvar resimlerinin sonuncusunu Morlaix, Fransa'da bulunun bir binanın yan cephesine uygulamış. Sanatçı "Safe House"u bu sene kaybettiğimiz ve alana özgü çevre sanatının en önemli isimlerinden biri olan Christo ve Jeanne Claude'ye adamış.


Yuva kavramını sorgulayan sanatçı herkesin başının üzerinde bir çatı olmamasından çıkmış yola ve evimizin değeri, bize sağladığı konfor, koruma ve rahatlığı tartışarak yaşamın getirdiği ihtiyaçlar için bir armağan olduğu sonucuna varmış ve bunu bir hediye paketi üzerinden iletmiş.

Ateliers du Graff'ın düzenlediği MX29 Graffiti Tour 2020 için hazırlanan "Safe House" sığınma ihtiyacımızı, başımızın üzerinde bir çatı olmasının önemini düşünmemizi istiyor. Hayat koşturması içinde üzerinde yeterince durmadığımız bir soruyu bizlere sorduran çalışma "trompe-l'œil"in günümüzdeki en iyi örneklerinden biri olarak sokağın parçası olmuş.

Fotograflar: Leon Keer

Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page