top of page

Küçül de cebime gir


Henüz kaldırımları kullanan diğer insanlara saygılı şekilde park etmeyi öğrenememiş olsak da her geçen gün hayatımıza daha fazla girmeye başlayan elektrikli "scooter"lara güzel bir alternatif sıradışı mobilite araçlarıyla adından bahsettiren Blizwheel'dan geldi.


Kent içi yaşamın her anına seslenebilir ürünler yapmaya çalışan firmalar bir yandan bataryaları büyüterek daha uzun mesafeleri katetmeye çalışırken bir yandan da ürünlerini hafifletip, küçülterek daha taşınabilir olmanın yollarını arıyorlar. Hyundai'nin IONIQ ile küçül de cebime gir tadına koşan sektöre Blizwheel'in önerisi ise sırt çantanıza sığan EV'si oldu. geçtiğimiz yıllarda bir Kickstarter projesi olarak başladıkları elektrikli patenleri üretmeyi başaran Blizwheel yine aynı fonlama yöntemiyle elektrik "scooter"ında da başarıya ulaşmayı hedefliyor.


Ortalama "scooter"lara göre %70 daha hafif olma gibi bir özelliğe sahip olan araç yaklaşık 40x10x 162 cm'lik boyutlara sahip olmasına rağmen katlandığında ofisinizdeki çekmenize sığacak kadar küçülebiliyor. Tamamen ya da yarı katlanabilir şekilde kullanıma imkan veren araç otobüs durağı ya da metroda beklerken katlanmış bir şekilde ayakta durabilir. Dönüş sinyallerinin yanı sıra arka ve ön led lambaları ile güvenli sürüşü de arka plana atmayan "scooter"ın yerden yüksekliği de kendinden büyük modeller ile yakın ölçülerde. Yumuşak sürüş deneyimi için PU süspansiyonlar da unutulmamış. 3,5 ile 5,5 kg arasında değieşn ağırlıklara sahip Standart, Air Special ve Pro versiyonları bulunan araç maksimum 20 km hıza çıkabilirken kullanıcısına 13 km'lik menzil sunuyor. Pro versiyonda ise 24 km'lik bir menzile ulaşabiliyorsunuz.







Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page