top of page

Jr'dan Homily to Country


Yaptığı her işle dikkatimizi çeken ve çalışmalarına severek yer verdiğimiz Fransız sanatçı Jr. Brezilya'daki, kıymet bilme ve özellikle dezavantajlı ya da gözden kaçmış olanlara saygı duymaya odaklandığı, eserinin ardından soluğu Avustralya'da almış.


Tüm işlerinde insanı merkezine koyan sanatçı İtalya'da başlattığı "Homily to Country" adlı en yeni çalışmasını Melbourne'deki NGV Trielanine taşımış.


Sulama, iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle yoğun su çıkarmanın neden olduğu Darling Nehri sisteminin ekolojik düşüşüne küresel boyutta dikkat çekmeyi hedefleyen sanatçı aynı zamanda küresel güçteki tarım firmalarının aile çiftlikleri üzerindeki adaletsiz ve denge tanımaz baskısını da sorguluyor.


Mesajını üç aşamalı olarak veren Homily to Country'nin ilk ayağında çiftçiler, Darling Nehri'nin kurumuş yatağında, omuzlarına aldıkları 30 metrelik dev fotograf baskılarını taşıyorlar. Yerel çiftçiler arasından seçilen ve Jr. tarafından fotograflanan 4 çiftçinin fotograflarını aynı zamanda eserin ikinci ayağını oluşturan mimari enstalasyonda da görüyoruz. National Gallery of Victoria'nın Equiset Bahçesi'ne konumlandırılan ve inşaat iskelelerinden oluşturulan şapelin pencerelerini oluşturan vitrayları Darling'in ölmekte olan habitatı "süslüyor". Sanatçı tüm çalışmasında fotografladığı karakterleri görsel bir motife çevirerek tekrar üzerinden vermek istediği mesajı da güçlendiriyor. Çalışmanın üçüncü ayağını ise Jr.'ın eseri kurguladığı süreçteki saha çalışmalarında kaydettiği görüntülerden oluşan bir film yer alıyor.


Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page