top of page

Gucci'den özgürlüğün ilahisi


İlk olarak Roma'da Capitoline Müzesi'nde, markanın tasarım direktörü Allessandro Michele'in "gösteri özgürlüğün ilahisidir" sözleriyle tanıtımı yapılan Gucci Cruise 2020 Koleksiyonu'nun Gucci Mane, Iggy Pop ve Sienna Miller'lı kampanya filmi yayınlandı.


"Come As You Are" sloganıyla şekillendirilen kampanya kapsamında, Gucci'nin kreatif direktörü Allessandro Michele imzası taşıyan, ışıltılı koleksiyon yönetmen Harmony Korine'in kamerasına herkesin rüyası olabilecek ve herkesin (Gucci dünyasından herkesin desek daha doğru olacaktır) olduğu gibi katıldığı bir parti olarak yansımış. Korine ünlü isimlerin yanı sıra sosyeteden isimleri de kamera karşısına geçirmiş. Her türlü "şey"in karşımıza çıkabildiği "sınırsız" parti kurgusu eklektik bir dünyada her şeyin, her an olabileceğinin sembolize edildiği videoda gördüğümüz karakterlerin çeşitliliği de Gucci'nin kapsayıcılığını ifade ediyor.


Hazır kampanyadan bahsetmişken, koleksiyondan da söz etmeden geçmeyelim. Cruise koleksiyonu antik Roma'dan esinlenerek hazırlanmış ve 70'lerin retro çiçek baskıları, büyük gözlükleri ve toprak tonlarındaki trikolardan da ilham alınarak harmanlanmış. Koleksiyondaki 70'lere dair verilen güçlü referansları "bu süre zarfında kadınlar, önceki yüzyıllar boyunca giyim konusunda kendilerine uygulanan her şeyi serbest bıraktılar" sözleriyle anlamlandıran Michele sosyopolitik bakış açısını da kumaşlar üzerine basılmış "bedenim, seçimim" sloganıyla yansıtmış. Koleksiyonda kullanılan 22.5.78 tarihi ve 194 sayısının ise anneliğin korunması ve gebeliğin gönüllü olarak kesilmesiyle ilgili İtalyan yasalarına bir gönderme olduğunu söyleyebiliriz.




11 görüntüleme0 yorum

Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page