top of page

Francis Ford Coppola "hoppala" dedirtti

Zaman zaman boş bir gün yaratıp battaniye altında, elde kahve, üçlemeyi arka arkaya izleyebilsek dediğimiz, unutulmaz The Godfather serisinin yönetmeni Francis Ford Coppola da Hollywood'un boş durmayı sevmeyenlerinden. 50'li yıllardan beri hemen hemen her yıla bir film sıkıştıran yönetmen bugünlerde iki projeyle birden uğraşıyor.


İlki, yönetmenin 2001'de hayata geçirmeyi düşündüğü fakat 11 Eylül ile birlikte rafa kalkan projesi Megalopolis. Coppola'nın uzun süren hayallerinden olan film, büyük bir felaket sonrası yerle bir olan, New York'u ütopik düşünceler eşliğinde yeniden inşa etme hikayesi olacak. Hikayesi ve olası tarihi 2020 olarak bilinen filmden başka detaylar henüz ortamlara düşmemekle birlikte başrol için Jude Law'un adı geçiyor. Bu arada filmin senaryosunun da yönetmenin kaleminden çıktığını belirtelim.


Coppola'dan "hoppala" dedirtecek ikinci haber ise The Godfather III'ün tekrar çekilecek olması. Eski filmlerini, yeni bir kurguyla, ısıtıp tekrar masaya koymayı seven yönetmen serinin son filmini tekrar kurguluyor. The Godfather III ilk iki filmin verdiği hazzı izleyiciye verememiş, eleştiriler karşısında ünlü yönetmen "elimden gelse ilk filmden sonrasını çekmezdim" demiş ve yapımcıların gişe hırslarını ve reddedemeyeceği teklifler yüzünden seriye devam ettiğini itiraf etmişti. One From The Hearth'ın gişedeki çöküşü sonrasında bir çok filmde The Godfather başarısına ulaşamayan ve beklentileri karşılamayan Coppola için üçüncü film aslında bir çıkış yoluydu ve The Godfather III yönetmen için, o dönem, bir can simidi olarak görünmüş olabilir.


11 görüntüleme0 yorum

Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page