top of page

Elyse Dodge tablosundan Six Hundred Four ayakkabısına...


Sıradışı tasarım anlayışı ile dikkatleri üzerine her zaman çekmeyi başaran Kanadalı ayakkabı markası Six Hundred Four yerel bir üretici olarak global markalara kafa tutabilecek ürünler üretmeye devam ediyor.

"Ayakkabılar sadece bir ayakkabı olabilir, ya da hikayesi olan bir sanat eseri" düşüncesiyle yola çıkan marka kurulduğu günden beri ayakkabıları ile sanatı bir noktada buluşturmayı hedefliyor. Genellikle üretimlerini, marka adından dolayı, 604 çift ile sınırlı tutan Six Hundred Four 4 modelden oluşan Dodge serisini yine Kanadalı olan ve geometrik formlarda sadeleştirilmiş manzara resimleriyle ile tanınan Elyse Dodge'ın çalışmalarıyla renklendirmiş. Sanatçının Whistler yakınlarındaki Black Tusk Dağı'nın tasvir ettiği Elevation tablosundan yola çıkan tasarımcılar Abbott, Allexander, Cambie Lo ve Cambie Hı adlı 4 modelden oluşan bir Dodge ailesi yaratmışlar.


Abbot modelinde üst kalite sıkı dokuma pamuk kanvas üzerine lazer baskı ile tabloyu "sneaker"ları üzerine işleyen tasarımcılar lazerle oyulmuş kauçuk taban üzerine kurgulanan modellerin iç yüzeyleri eskitme deri astar ile tamamlanmış.


"Grade A" Amerikan inek derisi malzemeden el boyaması ile koyu lacivert renkte sunulan Alexander'da Elyse Dodge'ın tablosunun bir kısmı lazer baskıyla topuk kapağına işlenmiş. Model Abbot'da olduğu gibi eskitme deri astar ile sonlandırılmış.

İlk iki modele göre daha yüksek bir boyun kesimine sahip Cambie Lo ise sanatçının resmini üzerinde en çok taşıyan üye olmuş. Boyası dışında Alexander ile aynı altyapıya sahip olan model ailenin de en renkli karakteri olmuş.


Son olarak Cambie Hi modelinde yüksek boyun kesimi Black Tusk Dağı'nın ihtişamlı görüntüsüne de topuk kısmında alan oluşturmuş.

Modeller farklı adetlerde ama toplamı yine 604 çift olacak şekilde üretilmiş. Elyse Dodge'un soyut ve gerçek arasındaki zıtlığı sorguladığı ve izleyici alternatif, basitleştirilmiş bir dünyaya çekme düşüncesini yansıttığı eseri Dodge "sneaker"larında üçüncü boyuta taşınmış.




6 görüntüleme0 yorum

Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page