top of page

Ed O'Brien'ın solo albümünden ilk şarkı

Radiohead'in gitaristi Ed O'Brien da solo kariyer diyenler arasında yerini aldı. Uzun zamandır beklenen ilk solo albümünden Santa Teresa'yı yayınlayan O'Brien albümde melankolik duygular ağır bassa da sevinç ve mutluluğun da hissedilir düzeyde yer aldığını belirtiyor. Atmosferik tonlara olan sevgisi ve hakimiyeti ile tanıdığımız gitarist daha BBC dizisi Eureka için müzikler yapmış, Asian Dub Foundation'ın Enemy of Enemy albümünde gitar çalmıştı. Obrien, Radiohead'ın diğer elemanları Thom Yorke, Phil Selway ve Jonny Greenwood'un ardından grubun 4. solo albümlü elemanı oldu. Albümün çıkışının ise O'brien'ın Brezilya'da katılmış olduğu bir festivale dayandığını da belirtelim. Orada duymuş olduğu poliritimlerden çok etkilendiğini belirten O'Brien festivalde edindiği deneyim ve hissettiği duyguları notalara dökmeye karar vermiş.


Albümün yapımcılığını ise diskografisinde, Nick Cave & The Bad Seeds, Depeche Mode, Pj Harvey, Nine Inch Nails, Smashing Pumpkins gibi isimleri barındıran, Flood olarak tanıdığımız, Mark Ellis yaptı.


Santa Teresa'nın yatıştırıcı bir etkiyi de barındıran ama sanrılarla dolu olduğunu da söyleyebileceğimiz video ise Ultraviolet tarafından yaratılmış.



16 görüntüleme0 yorum

Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page