top of page

David Fincher x Netflix


4 Aralık'ta Netflix ekranlarında yayınlanmaya başlayacak filmi Mank sonrası David Fincher'dan heyecanlandıracak bir haber daha geldi.


Netflix ile geçirilen bu süreç her iki taraf içinde tadında geçmiş olacak ki Se7en, Fight Club, Gone Girl gibi unutulmaz yapımların usta yönetmeni ile Netflix arasında 4 yılık bir anlaşma imzalanmış. Rakiplerin artmasıyla rekabetin kızışmaya başladığı dijital platform sektöründe yer alan oyuncular her geçen gün saflarını sıkılaştırmaya çalışıyorlar. Özellikle Disney ve NBC Universal gibi köklü film ve medya şirketlerinin pazara girmesi sektörün lideri olsa da Netflix gibi yeni platformları yeni taktikler üretmeye itti.


Netflix'in arşivleri inanılmaz boyutta olan devlere karşı mücadele yöntemlerinden biri de yönetmen ve yaratıcı isimleri kendine bağlamak oldu. Daha Önce Ryan Murphy ile benzer bir süreç izleyen ve Ratched, Glee gibi yüksek izlenme oranlarına ulaşan yapımlara imza atan Netflix bu sefer de David Fincher'ı içerik üretici olarak seçmiş. Fincher anlaşma sürecince Netflix için filmler ve diziler üretecek. Bu adım filmleri konusunda bolca eleştirilen ve bu kötü gidişatı Scorsese imzalı The Irishman'le kırmaya çalışan Netflix'i de, olasıdır ki, bir nebze rahatlatacaktır.

Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page