top of page

Biz bundan istiyoruz Lego!


Her yeni setiyle bizleri etkilemeyi başaran Lego'dan yine benzersiz ve adeta Lego'nun gövde gösterisi diyebileceğimiz yeni bir set geliyor olabilir. Henüz kesin konuşamıyoruz çünkü set henüz Lego'nun onay sürecinde.


Devasa Colosseum ve romantik Flower Bouquet setleriyle aklımızı başımızdan alan Lego'nun yeni seti ise Vincent van Gogh: The Starry Night oldu. Hollandalı'nın en önemli tablolarından birini odak noktasına alan setin fikir babası ise Legotruman adlı bir Lego kullanıcısı.


Bilindiği üzere Lego kullanıcılarının özgün fikirleriyle oluşturduğu Lego yapıtlarını Ideas Club üzerinden oylamaya açıyor ve 10.000 beğeni alan kurgu/yapıtı üretime sokuyor. Legotruman da bu kulübün üyelerinden biri ve Vincent van Gogh: The Starry Night ile 10.000 barajını aşmayı başarmış biri. Özellijkle Van Gogh hayranlarının gönlünü fethedecek olan set Ideas Club başarısının ardından şimdi Lego mühendislerinin masasına gelmiş durumda. Son üretim şekli birebir aynı olur mu olmaz mı bu süreç sonunda belli olacak.


Van Gogh'un, 1889'da, akıl hastahanesinde geçirdiği günlerde resmettiği Yıldızlı Gece, sanrılarla mücadele eden sanatçının, oda penceresinden gördüğü manzarayı betimliyor. Gündoğumunun hemen öncesini tuvaline taşıyan Van Gogh'un çektiği acılarla yorumladığı Saint-Rémy-de-Provence yamaçları sanatçının fırçasına döngüler, alev şeklini almış selviler ve net ama kesik dokunuşlar olarak yansımıştı.


Hem Lego hem de Van Gogh hayranı olan Lego sever ünlü sanat eserini Lego tuğlalarıyla tekrar oluşturmuş. Dehanın alameti farikalarından biri olan fırça darbelerini, renk seçimine de sadık kalarak, küt hatlı tuğlalara aktarmayı da başarmış.


Mozaik şeklinde oluşturulan Lego Art serisinden farklı olarak 3 boyutlu görünümü daha çok ön plana çıkaran set 1552 adet parçadan oluşuyor. Tablonun yanı sıra set bir Van Gogh minifürü de içeriyor. Üstelik bu minifigür bir fırça, bir şövale, boyama paleti ve baskılı karo üzerine tablonun bir mini boyamasıyla birlikte geliyor.


Bizi son zamanlarda en çok heyecanlandıran bu setin bir an önce üretilmesi umuduyla...


Kommentare


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page