top of page

BBC'den bir doğa tarihi belgeseli daha


BBC'nin önümüzdeki yıl yayınlayacağı doğa tarihi belgesel dizisi A Perfect Planet'ın ilk tanıtım filmi yayınlandı.


Planet Earth ve Blue Planet belgesellerine kendine özgü seslendirmesiyle katkıda bulunan Sir David Attenborough ve besteci Ilan Eshkeri'nin müzikleriyle yer aldığı A Perfect Planet yaşamı destekleyen, yönlendiren ve mümkün kılan doğa güçlerinin keşfediyor. David Attenborough'un dediği gibi, bu yıl, insanlar her zamankinden fazla doğal dünyada rahatlık ve teselli buluyorlar ve seyahat edemiyor olsak da bu belgesel ile gezegenimizin harikalarının tadını çıkarma fırsatı bulacağız.


6 kıtada, 31 ülkede, 4 yıl süren çekimlerin sonucu olan belgesel Hint Yarımadası'ndaki Muson yağmurlarından Hawaii yanardağlarına, Bahamaların adalarından Ellesmere Adası'na kadar dünyanın bir çok köşesinden rüyalarımız süsleyecek manzaraları ekranlara getirecek.


Beş bölümden oluşan mini belgeselin ilk dört bölümü güneş, deniz ve havanın karşı konulamaz gücüne odaklanırken son bölüm ise dünyanın en yeni doğal gücünün dramatik etkisini keşfe çıkıyor ve insanoğlu ile gezegenin mükemmel dengesini yeniden sağlamak için neler yapılabileceğini sorguluyor.


BBC'nin önceki yıllarda yayınlamış olduğu doğa tarihi belgesellerine müzikler yapan Hans Zimmer ve Steven Price gibi isimlere katılan ve diskografyasında Sinead O'Connor, Annie Lennox ve David Gilmour gibi isimler bulunan Ilan Eshkeri'nin pandemi kısıtlamaları nedeniyle bando ve nefesli çalgılara sınırlandırma getirmek zorunda kaldığı müzikler İzlanda'da kaydedilmiş. Eshkeri "parçası olduğumuz olağanüstü dünyayı kutluyor ve yaşamı destekleyen sistemlerin hassas dengesini ve gelecekteki istikrarını sağlamak için ne yapmamız gerektiğini gösteriyor" sözleriyle özetlediği belgesel için müzikler yapmanın da son derece tatmin edici bir deneyim olduğunu belirtiyor.


BBC One ve Discovery için Silverblack Film tarafından üretine A Perfect Planet'ın yapımcılığını ise Tencent Penguin Pictures, ZDF German Television, China Media Group CCTV9, France Télévisions ve The Open University birlikte üstlenmiş.




Comentarios


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page