top of page

Bassam Tariq ve Riz Ahmed'den Mogul Mowgli


Sound of Metal'de işitme kaybına uğrayan bir davulcuyu canlandırdığı rolüyle Oscar'a aday gösterilen Riz Ahmed bir kez daha bir müzisyeni canlandıracak.


Eylül ayındaki 46. Toronto Film Festivali Platform bölümünde jüri başkanlığı görevi üstlenecek olan Riz Ahmed'i bu sefer kariyerinin zirvesinde Pakistan asıllı bir rapçi olarak izleyeceğiz. Zed adındaki karakterimiz Zed bir dünya turnesine çıkmadan önce İngiltere'deki ailesini ziyaret ettiği sırada kariyerinin bu en ışıltılı günlerini sekteye uğratacak bir hastalığa yakalanır. Durumu günden güne kötüleşen Zed bu süreçte ailesi ve geçmişi ile de yüzleşir. Geleceğin belirsizliğinin ağırlı da omuzlarına yüklenen Zed bir çok gerçekle hesaplaşmak zorunda kalır.


Filmin yönetmen koltuğunda ise daha çok belgeselleri ve kısa filmleri ile bilinen Bassam Tariq oturuyor. İlk kez uzun metraj bir yapım için kamerayı eline alan Tariq aynı zamanda Riz Ahmed ile birlikte filmin senaryosunu da yazan isimlerden.


British Independent Film Awards'den En İyi Müzik ve En İyi İlk Senaryo ödülleri ile dönen yapım 30 Ekim'de İrlanda'da gösterime girecek. Ülkemizdeki gösterimi hakkında ise henüz bir bilgi paylaşılmış değil.


Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page