top of page

Bardo... Bir Alejandro G. Iñárritu filmi


Biutiful, Babel, Birdman ve Amores Perros... Hangisi daha güzel derseniz cevap vermekte zorlanacağımı bir filmografiyesahip Alejandro G. Iñárritu'nun son filmi Bardo'dan ilk ve muhteşem bir tanıtım filmi yayımlandı.


Seyircisini neredeyse hiçbir filminde hayal kırıklığına uğratmamayı başaran Meksikalı yönetmen Bordo ile bizleridoğduğu topraklara götürüyor. Tam adı Bordo (False Chronicle of a Handful Truth) olan yapım Meksikalı bir belgeselcive aynı zamanda gazeteci Silverio Gaccho'nun uzun bir ara sonrası Meksika'ya dönmesinin ardından, geçmişte bıraktığıaile ilişkileri, kimliği, anıları, ülkesisinin durumuyla günümüzdeki farklılıklar arasında yaşadığı krizi konu alıyor.


Iñárritu'nun oyuncu kadrosunu tamamen Meksikalı oyunculardan seçtiği filmin kamera arkasında ise bir çok yönetmenikıskandıracak bir ekip yer alıyor. Filmin senaryosunu usta yönetmen The Revenant ve Birdman'i de birlikte kaleme aldığıNicolas Giacobone ile yazmış. Meksika hikayesi denince sarı filtreler ardına saklanan yapımların aksine oldukça renklisahneler içeren Bardo'nun görüntü yönetmenliğini ise Sevenin da görüntü yönetmeni Darius Khondji üstlenmiş.Iñárritu'nun bu sefer müziklere de el attığını da belirtelim. Iñárritu Two Popes, C'mon C'mon ve The Revenant'ın damüziklerini besteleyen Bryce Dessner ile birlikte girmiş stüdyoya.


Yapım 16 Aralık'a tarihlendi ve Netflix ekranlarında olacak.


Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page