top of page

Banksy iş başında


Son bir yılını, telifleri ve markası ile ilgili dava süreçleriyle geçiren Banksy'nin son çalışması Nottingham'daki bir güzellik salonunun duvarında belirdi.


Sanatçının ikonik duvar resimlerinden biri olan Flower Tower'ın tebrik kartı firmalarından biri olan Full Color Black tarafından kullanılmasıyla başlayan süreçte Bansky tartışmaya konu olan çalışmanın da içinde yer aldığı ürünlerden oluşan bir mağaza açmış ve bazı çizimlerini ürünleştirerek satmaya başlamıştı. Fakat AB Ticari Marka Ofisi Banksy'nin Gross Domestic Product adı altında açtığı mağazadaki ürünleri yasayı aşmak isteyen ve dürüst olmayan bir davranış olarak yorumladı. Hukuksal süreçle bunalmış olsa da en son Akdeniz'deki göçmenleri kurtarmak için Louise Michel gemisinin parasını ödeyen ve aktivist kaptan Pia Kemp'e emanet eden Banksy George Floyd olayı sonrası Blak Lives Matter olaylarına destek amaçlı bir tablosunu yayınlamıştı.


Banksy son çalışmasında da bisiklet lastiğiyle hulahup yapan bir kızmı resmediyor. Resmin yer aldığı binanın önündeki direğe arka lastiği olmayan bir de bisiklet kilitleyen sanatçı kimine göre bölgenin ünlü bisiklet fabrikası Raleigh'e de gönderme içeriyor. Bir süredir İngiltere'nin en yüksek Covid-19 rakamlarıyla anılan bölge halkı ise sanatsal bir çalışmayla anılır olmaktan memnun gözüküyor.


Hulahuplu kızının fotografları sosyal medyada dolaşmaya başladıktan sonra bir süre Banksy çalışmayı sahiplenmemiş fakat sonrasında Instagram hesabında yayınlayarak çalışmayı sahiplenmişti. Bunun ardından şehrin yönetimi tarafından koruma altına alınmış fakat iki kez vandalizme uğramıştı.

14 görüntüleme0 yorum

Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page