top of page

Bakalım Hans Zimmer Dune için neler bestelemiş


Hans Zimmer'in uğruna hemen hemen her filminde beraber çalıştığı Nolan'ın Tenet'ini geri çevirdiği Denis Villeneuve imzalı Dune'un film müzikleri yayınlandı.


Interstellar, No Time To Die, Gladiator, Inception, The Dark Knight, Blade Runner 2049 gibi birçok unutulmaza notalarıyla imza atan Hans Zimmer'in bir Dune hayranı olduğu biliniyor. Villeneuve'den teklif gelince hiç düşünmeden stüdyoya giren besteci özellikle Nolan filmlerinin ruhuna yaptığı katkıyla film müziklerine ayrı bir ilgi duyan bizlerin ilahı konumuna yükselmişti. Belki abartı gelebilir ama zaman zaman yaptığı müziklerle kimi filmlerin önüne geçtiği bile söylenebilir.


Müziğin maneviyatı olması hakkında hemfikir olan Villeneuve ve Zimmer ikilisi sadece ruhani müziğin bekledikleri etkiyi yaratabileceğinde karar kılmışlar ve filmdeki ruhu yükseltmeyi hedeflemişler. The Dune Sketchbook, Dune ve The Art and Soul of Dune adlı üç albümden oluşacak olan film müziklerinin sonuncusu da filmin gösterime gireceğimi 22 Ekim'de yayınlanacak.


Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page