top of page

Google'a "fake"


Berlinli sanatçı Simon Weckert üç yıl önceki May Day'de sokaklarda trafik olmamasına rağmen Google haritalarının trafiği yoğun gösterdiğini farketti. Uygulamanın aslında insanlara göre, daha doğrusu akıllı telefonların yoğunluğunu hesapladığını farkeden Weckert bunu bir performans sanatına çevirmeye karar verdi.


Arkadaşlarından ödünç aldığı ve mağazalardan kiraladığı 99 telefonu çektiği kırmızı el arabasına doldurup sokaklarda gezmeye başlayan sanatçı Google "fake" atmayı başarmış.


Google ise otomobiller ve motorsikler arasında ayrım yapabildiğini belirterek şu resmi açıklamayı yaptı. "Konum hizmetleri açık olan kişilerden toplanan anonimleştirilmiş veriler ve Google Haritalar topluluğunun katkıları dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan alınan bilgiler sayesinde Google Haritalar'daki trafik verileri sürekli yenileniyor. Haritaların zaman içinde daha iyi çalışmasını sağlamamıza yardımcı olduğu için Google Haritalar'ın bu şekilde yaratıcı kullanımlarını gördüğümüz için teşekkür ederiz."


Bu performansa "mendeburluk" diyen duyduk, işi mi yok dediğinizi de duyar gibiyiz ama ne yalan söyleyelim biz sevdik ve yaratıcı bulduk. Sizin yorumlarınızı duymak isteriz.


4 görüntüleme0 yorum

Comentários


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page