top of page

Anton Corbijn, Taschen ve Depeche Mode


Hemen hemen her yayınladığı kitabını kütüphanemizde görmek istediğimiz yayınevi Taschen geçtiğimiz yıl özel bir seri olarak çıkardığı Anton Corbijn fotograflarından oluşan Depeche Mode kitabının yeni bir versiyonunu yayınladı.


Zamansız ve derin estetik anlayışı ile grup tarihinde önemli bir yer edinen Corbijn'in çektiği fotograflar oluşan kitabın sınırlı sayıdaki özel bir baskısı geçtiğimiz yıl Depeche Mode imzalı olarak satışa çıkmış ve yoğun bir ilgi görmüştü. Özel baskısı 750 euro fiyatla satışa çıkan ve yayınevi tarihinin en hızlı satan koleksiyoncu basımlarından biri olan eseri daha geniş kitlelere ulaştırmak için kolları sıvamıştı.


Depeche Mode'un dünyanın en büyük kült gruplarından biri olmasında payı yadsınamaz Corbijn'in çektiği 500 fotograftan oluşan kitap Taschen tarafından yaratıcı yönetmenin eşsiz vizyonunun bir kanıtı olarak tanımlanıyor. Corbijn'in arşivinden çıkan ve büyük kısmı daha önce hiç gün yüzüne çıkmamış fotograflar 88 yılından itibaren Depeche Mode tarihini samimi görüntüler ile bizlere sunuyor. California Çölü, Hamburg, Madrid, Marakesh gibi dünyanın farklı köşelerinden resmi ve gayriresmi portreler içeren kitapta Corbijn'in el yazması alt yazılar, sahne setleri ve albümler için eskiz ve tasarımlar, grup üyeleri ile yapılan bir röportaj da yer alıyor.


Kitabın önsözünde "onlar için harika olmak istedim" sözlerine rastladığımız Corbijn'İn gruptaki rolünü yansıtan kitap Taschen sitesinde "rock tarihinin en yaratıcı ve kalıcı işbirliklerinden birinin kutlaması olan bu büyüklüğün derinliğine ve genişliğine bir övgü" sözleriyle özetleniyor.


Kitabın ekonomik versiyonu ciltli, 24,3 x 34 cm ve 512 sayfa olarak 25 Mayıs 2021'de 100 euro fiyat ile satışa çıkacak.


Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page