top of page

Adidas x BSTN... Jugoplastika... Ćevape & Fries


Radarımızdan kaçan bir Adidas yorumu da, sadık okuyucularımızdan birinden geldi ve biz de içine düştüğümüz bu modeli yazmadan edemedik. Bizi alıp götüren nostaljisiyle tarihsel bir serüveni de beraberinde getiren “Ćevape & Fries” ikilisi bölünme öncesi Yugoslavya'sının spor mirasını da günümüze taşıyor.


Kısa adıyla Split olarak hatırladığımız Košarkaški Klub Split'in, önceleri sponsoru olan, 1967'den 1990'a kadar kulübe adını veren Jugoplastika yıllarına gönderme içeren “Ćevape & Fries” Adidas ve Almanya'nın önde gelen spor mağazalarından biri olan BSTN işbirliğinde ortaya çıkmış.


Alçak ve yüksek bilek önermeleri ile birlikte gelen ikili numaralandırılmış 150 çiftten oluşuyor. Split/Jugoplastika'nın sıcak sarı ve siyah renklerini üzerinde barındıran modeller su mataraları ve spor çantaları içeren bir koleksiyonun ana parçalarını oluşturuyor. Üç kez arka arkaya FIBA Avrupa Şampiyonlar kupasını kaldıran Jugoplastika'ya bir saygı ürünü olma özelliği de taşıyan “Ćevape & Fries” Balkan köklerinin yanı sıra, özellikle yazı tiplerinde gördüğümüz, Amerikan kolej basketbolundan aldığı esinlerle de okyanus ötesine göz kırpıyor. Ürün dil etiketi ve taban astarındaki markalamalar işbirliğini de vurguluyor.


Kulübün 75. yıldönümünü de kutlayan seri Toni Kukoč ve Rađa gibi isimleri çıkaran Split tarihine bir saygı duruşu niteliği de taşıyor diyebiliriz.


Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page