top of page

Tina


Rock and Roll'un kraliçesi Tina Turner'ın hayatını ve kariyerini mercek altına alan belgesel Tina'dan bir tanıtım filmi yayınlandı.


2021 Mart'ında Berlin Film Festivali'nde dünya çapındaki ilk gösterimini yapacak olan belgesel ay sonunda da HBO içeriğine dahil olacak.


81 yaşındaki efsane ismin 50'li yıllarda başlayan kariyerini, 80'li yıllarda zirveye çıkan müziğine odakalanarak anlatacak olan belgesel Turner'ın çocukken kaçan annesi hakkında verdiği demeçleri içeren bir röportajı da içeriyor. Hep gelmesi beklenen ama hiç bir zaman dönmeyen bir anneye kavuşma umuduyla geçen bir çocukluk sonrası kendini "yıkım ve hataları üstüne çeken pamuk tarlasında bir kız" olarak gören sanatçının bir divaya dönüşüne sahit olacağımız Tina Oprah Winfrey, Angela Bassett ve Turner'ın eşi Erwin Bach iel yapılmış söyleşileri de içeriyor. Belgesele asıl katkıları ise 1986'da sanatçının biyografisini yazan Kurt Loder ve biyografik bir müzikal olan Tina'nın yazarı Katori Hall veriyor. Bir çok belgeselde olduğu gibi Tina Turner hakkında daha önce hiç ortaya çıkmamış arşiv görüntüleri, ses kayıtları ve fotograflar da Tina'da gün yüzüne çıkıyor. Belgesel aynı zamanda yeniden doğuşa yol açan travma ve hayatta kalma hikayesini de detayları ile izleyiciye sunuyor.


Tina'nın yönetmen iskemlesinde Oscar ve Emmy ödülü sahibi Dan Lindsay ve T.J. Martin oturuyor.


Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page