top of page

2,5 ay, 200.000 kapak, 45 metre ve 1 mural


Sıradışı bir mural çalışması da Caracas'tan yansıdı sayfamıza. Sıradışılığı ise boya yerine plastik şişe kapaklarıyla resmedilmiş olması. Venezuelalı sanatçı Oscar Olivares imzası taşıyan çalışma en alçak noktası 3,5 metre en yüksek noktası da 7,5 metreyi bulan 45 metre uzunluğunda bir duvara 200,000 kapak kullanılarak yapılmış. Adeta bir nakış gibi kapakların tek tek işlendiği muralın yapım süreci 2 aydan fazla sürmüş. Mural yerel çevre organizasyonlardan ÖkoSpiri ve Movimiento de la Arquitectura del Futuro işbirliği ve desteğiyle gerçekleştirilmiş.


Geri dönüşümün önemini vurgulayan çalışma Van Gogh'un gökyüzünden ilhamla başlıyor. Resim Farklı boyutlarda ayçiçeklerini gördüğümüz mural Caracas'ın bir çok yerinde her an karşılaşabileceğiniz macaw papağanları ve ülkenin ulusal ağacı olarak bilinen "araguaney" ile tamamlanıyor. Güney Amerika'daki en büyük duvar resimlerinden biri olan çalışmada, Venezuela'da toplumu birbirine bağlayan kültürel etmenlerden biri olarak kabul edilen ve bir tür ekmek de diyebileceğimiz, "arepa" da yer alıyor.


Sanatı "ustalıkla icra edilen bir tekniğin saf bir hisle birleşmesi" olarak gören Oscar Olivares ekolojiye odaklandığı bu çalışmasının devamının geleceğini de belirtiyor.

Fotograf: Olivaresart / Maf

25 görüntüleme0 yorum

Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page