top of page

1.000.000 $ (Yazıyla bir milyon dolar)


Adidas'ın A-ZX programı kapsamında farklı disiplinlerin önde gelen isim ve markaları ile ZX 8000 modeli üzerinden gerçekleştirdiği işbirliklerinin sonuncusu 310 yıllık tarihi ile Avrupanın en eski porselen fabrikası Meissen oldu.


Bir spor ayakkabıdan öte, bir sanat eseri ortaya çıkarmak için yola çıkan iki marka 6 aylık bir süreç sonunda 950 gram ağırlığında, birinci sınıf deriden el yapımı bir çifti ortaya çıkarmışlar. Adidas'ın 80'lerde başlayan yenilik yaklaşımının ürünlerinden biri olan ZX 8000 1856 yılında Ernst August Leuteritz tarafından tasarlanan "Krater" vazosunda yer alan 130 desenin 15 tanesine ev sahipliği yapıyor. Canlılığını koruyabilmek için tüm boyalarını tarihi ve yeni formülleri ile kendi üreten Meissen'in kendi zengin tarihinden aldığı ilham ile bir sanat parçasına dönüşen ürün markanın el işçiliğindeki sanatsal zirveyi de gözler önüne seriyor. 4 farklı Meissen ressamı tarafından renklendirilen ZX 8000 topuk ve dilde yer alan porselen parçaları ile de ihtişamını nirvana mertebesine çıkarmayı başarıyor. Tarihi markanın sanatsal geleneğini bizlere hissettiren ZX 8000'in bu yeni hali mükemmelliğe adanmış zanaatkar ellerin sunduğu eşi benzeri olmayan nadide bir esere dönüşmüş.


7-16 Aralık tarihleri arasından Sotheby's tarafından çevrimiçi bir açık artırmayla satılacka olan üründen sadece bir adet üretilmiş. Fiyatının 1.000.000$'a ulaşacağı tahmin edilen ZX 8000'den elde edilecek gelir de gençlerin sanata ulaşımını sağlamak için sanat programları organize ve finanse eden Brooklyn Museum'a aktarılacak.


Comments


Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page